Rock'n'Roll Gimnazija

Škola Rock'n'rolla

Ako volite šport, druženje i rock’n’roll tada je ovo prava stvar za vas!

Škole rock’n’rolla održavamo od 1993 godine, kroz koje vrijeme su mnogi polaznici stasali u vrsne natjecatelje te na natjecanjima osvajaju niz medalja.

Škola rock’n’rolla, kroz koju će se djeca upoznati sa osnovama ovog športa traje od rujna do kraja studenog. (djeca do 12 godina ne rade akrobacije). Škola počinje lagano s po jednim školskim satom tjedno kako bi svi polaznici u ugodnoj i vedroj atmosferi škole rock’n’rolla savladali osnovne plesne figure i osnovni korak. Zatim, u drugoj polovici škole uvježbamo složenije plesne figure i koreografiju koju ćemo prezentirati na kraju škole rock’n’rola na priredbi za roditelje (krajem studenog) i gostovanju na turniru akrobatskog rock’n’rolla (počekom prosinca). Po uspješnom završetku škole rock’n’rolla svi polaznici dobivaju zaslužene diplome.Nakon završene škole rock’n’rolla nudimo Vašoj djeci nastavak bavljenja akrobatskim rock’n’rollom i uključenje u rad kluba.

Akrobatski rock’n’roll je vještina koja se, po prvim zapisima, spominje kao društveni ples. Međutim, zbog svog dinamičnog karaktera te niza akrobatskih i poluakrobatskih elemenata, kasnije je priznat kao službeni sport, odnosno, sportska disciplina.

Ova sportska disciplina provodi se uz brzu glazbu koja proizlazi iz niza umjetničkih, odnosno, glazbenih pravaca. Ova dinamična aktivnost uključuje čitav niz dinamičnih pokreta kao što su skokovi, rotacije oko uzdužne osi, razni oblici salta, tvistovi te ostale strukture gibanja koja se provode mahom u zraku. Klasični trening započinje zagrijavanjem, uključuje se čitav niz zanimljivih sadržaja kao što su  aerobni podražaji, vježbe snage nakon čega se formiraju parovi te se kreće u usvajanje usavršavanje onih jednostavnih i složenijih struktura gibanja koja su sastavni dio akrobatskog rock’n’rolla.

Istraživanja pokazuju kako ovom vještinom možemo unaprijediti čitav niz motoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Prije svega koordinaciju ruku i nogu, zbog toga što baveći se ovom aktivnosti zapravo koristimo i gornji i donji dio trupa (cijeli trup). Možemo reći da je ovo sport 21. stoljeća. On je brz, dinamičan, okretan. Možda je najbolje reći da s treningom treba započeti što ranije. Međutim, isto tako nikad nije kasno pokušati probati i tko zna, možda ostavriti veliki uspjeh.

TERMINI

18:00-18:45 Jarun – OŠ Bartola Kašića
18:00-18:45 Črnomerec – OŠ Ivana Cankara
18:30-19:15 Vrbani - OŠ Vrbani
19:15-20:00 Dugave - OŠ Dugave

19:00-19:45 Rudeš - OŠ Rudeš
19:30-20:15 Prečko - OŠ Prečko

18:00-18:45 Jarun – OŠ Ivana Meštrovića
19:15-20:00 Zapruđe - OŠ Zapruđe
19:15-20:00 Črnomerec - OŠ Pavleka Miškine

18:00-18:45 Prečko - OŠ Nikole Tesle
19:00-19:45 Voltino - OŠ Voltino

18:00-18:45 Centar - OŠ Petra Zrinskog

rocknroll_school_2